Om Projectplace

Projectplace International är marknadsledande i Europa för projektsamarbete i molnet. Sedan 1998 har Projectplace varit i framkant när det gäller utveckling av onlinesamarbetsverktyg, där människan står i centrum och samarbete ses som nyckeln till framgångsrika projekt.

Vår vision: Excellence in collaboration across every organization

Vår mission: We create collaborative tools that empower people and organizations to reach their goals.

Ledning

Johan Zetterström
Johan Zetterström

CEO
"Det är en fantastisk möjlighet att gå in som vd på ett bolag som Projectplace, ett spännande, ledande företag inom det snabbväxande området "project collaboration". Jag har lång erfarenhet inom molntjänster och mjukvara som Nordenchef för Salesforce.com, Broadvision och ATG."
Hög upplösning TIF 5.7 MB


Tobias Andersson
Tobias Andersson

COO
"Området Social Project Management, som Projectplace har bidragit till att definiera, representerar ett nytt sätt att arbeta och det sprider sig snabbt över hela världen. Det faktum att Projectplace är en pionjär inom området med en innovativ, beprövad produkt var mycket attraktivt för mig."
Hög upplösning TIF 5.5 MB


Rikard Olsson
Rikard Olsson

CFO
"Jag började på Projectplace i augusti 2000 som CFO efter att ha jobbat på Atlas Copco i fem år i flera olika roller. Jag blev tillfrågad om jag var intresserad av jobbet och föll direkt för den kundnytta som jag såg i att använda tjänsten."
Hög upplösning TIF 5.3 MB


Susanne Rönnqvist
Susanne Rönnqvist

Marknadsdirektör
”Projectplace lösning ger både privatpersoner och företag alla fördelar med projektsamarbete dygnet runt, var de än är, vilket ger oss en fantastisk möjlighet att verkligen definiera och vidareutveckla vår redan starka position på marknaden. Jag är resultatdriven och fokuserad – faktorer som jag tror är nödvändiga i en värld där allt förändras snabbt och affärskraven ökar.”
Hög upplösning TIF 5.5 MB


Maria Nordborg
Maria Nordborg

Director of Customer Relations
"I april 2001 började jag på Projectplace som chef för Customer Relations, som numera supportar kunder på sex olika språk från kontoret i Stockholm. Tidigare har jag jobbat som supportchef på ett eProcurementföretag och har över 10 års erfarenhet av internationell kundsupport och webbtjänster."
Hög upplösning TIF 5.5 MB


Lena Köpcke
Lena Köpcke

HR Manager
"Jag har alltid haft ett brinnande intresse för människor och hur man får individer att utvecklas både enskilt och i grupp. Jag har tidigare varit verksam på en informationsavdelning, men har under de senaste 8 åren fokuserat på personalfrågor. Projectplace tillväxtstrategi och organisationsutveckling erbjuder många positiva utmaningar, och det var just det som lockade mig till den här tjänsten."
Hög upplösning TIF 5.3 MB


Per Wising
Per Wising

Director of R&D
"Innan jag blev produktägare på Projectplace 2010 har jag haft olika chefsroller inom IT på Stockholms universitet. Efter tre fantastiska år på Projectplace var det inte svårt att tacka ja när jag blev erbjuden att leda utvecklingsarbetet på företaget. Vi har en otroligt stark produkt, en ambitiös vision och ett erfaret team som brinner för att göra skillnad i hur människor samarbetar och uppfyller sina mål."
Hög upplösning TIF 4 MB


Olle Dahlström
Olle Dahlström

Director of R&D
"Jag har haft olika ledarroller på Projectplace sedan 2001. Jag har bland annat introducerat agila processer och startat upp ett utvecklingsteam i Bangalore i Indien. Mitt mål är att Projectplace ska fortsätta vara en ledande, användarfokuserad SaaS-leverantör som hjälper folk att nå sina mål. Jag ser fram emot att fortsätta att bidra till Projectplace utveckling och forma framtidens projektsamarbete."
Hög upplösning TIF 4 MB


Viktoria Svedebäck
Viktoria Svedebäck

Global Sales Director
"Jag fick min första roll på Projectplace 2013 som chef för den svenska säljavdelningen, men är idag är global försäljningschef. Projectplace driver utvecklingen av helt nya sätt att samarbeta som verkligen gör skillnad i människors arbetsliv. Det är ett inspirerande företag och det ska bli en spännande utmaning att fortsätta växa och skapa värde för våra kunder."
Hög upplösning TIF 4 MB


Kontor

1998

Grundades som en av världens första SaaS lösningar.

940 515

Användare i fler än 150 länder.

99.97%

Genomsnittlig drifttid på vår tjänst

144 939

Antal projekt

170

Anställda i 8 olika länder.

7

Finns på 7 språk: svenska, engelska, norska, danska, tyska, holländska och franska.

Styrelse

Peter Lövgren
Peter Lövgren

Styrelseordförande sedan 2011


John Helmsøe-Zinck
John Helmsøe-Zinck

Ledamot sedan 2011


Martin Henricson
Martin Henricson

Styrelsemedlem sedan 2010


Staffan Ingeborn
Staffan Ingeborn

Ledamot sedan 2011


Anders Ösund
Anders Ösund

Suppleant i Projectplace sedan 2007, ordinarie styrelsemedlem sedan 2009


Aktieägare

Sedan 2009 har Projectplace nya ägare; Investor Growth Capital, InnovationsKapital och Via Venture Partners som äger 30 % var. De återstående 10% ägs av företagets ledning.

 


AAA rating Projectplace International AB