Vi bygger ett Colosseum tillsammans

”Transparansen skapar en helt ny energi. Vi har vänt på den vanliga kommunikationen och bygger nu vår kommunikation på dialog. Vi har inte längre en ensam projektledare som kommer med direktiv. I stället för en enkel mur, kan vi bygga ett Colosseum tillsammans.”
Rickard Bäcklin, VD på B2B-byrån Hilanders

Introduktion

Rickard Bäcklin, vd för B2B-byrån Hilanders, tycker att fler kommunikationsbyråer borde arbeta mer transparent och möta sina uppdragsgivare i moderna relationer. Där alla projektdeltagare kommer åt samma uppgifter, samlat och uppdaterat. Och med en enkel knapptryckning bjuder in nya projektdeltagare. Välkommen till den nya gemensamma arbetsplatsen där vi vill dela med oss.

Nya generationen B2B-byrå

Hilanders är en strategisk fullservicebyrå med inriktning på b2b-kommunikation. Eller som de själva säger: Problemlösare. Deras uppdragsgivare är ofta världsledande inom sitt område. Hilanders uppdrag är att realisera deras goda idéer till nya affärer. Då krävs nära samarbeten där intern förankring och extern kommunikation blir nyckeln till framgång. För att lyckas med det krävs fungerande processer och bra verktyg.

”Anywheresation” allt viktigare

Fler förväntar sig att komma åt information oavsett var man befinner sig. Rickard kallar det en växande ”anywheresation”. Många av Hilanders uppdragsgivare har också utländska intressenter. När 10-talet globala nyckelpersoner sätter upp gemensamma projekt vill de kunna kommunicera smidigt utanför företagens brandväggar.

Transparens snart naturligt

-Idag används liknande plattformar i de sociala medierna men professionellt tillhör många fortfarande ”mailgenerationen”. Yngre kommunicerar däremot överlag mer öppet. De förstår att även öppna arbetssätt leder till snabbare och bättre lösningar tack vare den transparens som uppstår i projektens idéutbyten.

Få en gratis demo av Projectplace

En personlig genomgång av Projectplace är det snabbaste sättet för dig att komma igång med ett effektivare arbetssätt!
Den kan ta 10 min eller 1 tim - du bestämmer!

Boka en onlinedemo 

Lätt att komma igång

Det finns både onlineutbildning, ett community samt personlig utbildning. Hilanders gör ofta den första genomgången sedan måste alla ta sitt eget ansvar och konsekvent använda Projectplace. Faller någon in i mailandet igen så faller ju allt, menar Rickard.

Spar tid och pengar

En enkel knapptryckning öppnar upp projekten. Inga resor och genomgångar som äter tid och kostnader. Nytillkommande kommer direkt in samma gemenskap där alla dokument och filer ligger samlat och uppdaterade. Alla får tillgång till varandras kontaktuppgifter och kan direkt börja interagera.

Möjliggör större grepp

Som del av Intellecta-nätverket kan Hilanders ta ett större grepp om kommunikationsbiten. Intern spetskompetens kan enkelt adderas och egna dreamteam skapas via exempelvis egna varumärkesbyrån Rewir.

Skapar engagerade team

-Öppenheten ger en helt annan kraft. Vi vänder på kommunikationslogiken och får en kommunikation byggd på dialog. Här finns ingen ensam projektledare som delar ut direktiv. Istället för att stapla tegelstenar bygger vi ett Colosseum tillsammans.

Ökar den totala affären

-Projectplace bidrar till ett skifte i hur våra anställdas ”kapital” ökar den totala affären. Förr låg det dolt i enskilda filofaxer eller presentationer. Nu ligger våra projekt synliga med allas skrivningar och presentationer. Vi kan dela leads samt fylla på med tips och information. Allt det som utvecklar våra kunder och därmed Hilanders egen affär.

Kommunikationsbranschen måste leda

-Vill du vara en trovärdig rådgivare måste du leva i tiden och kommunicera med dina kunder på det modernaste sättet. Projectplace står för det nya med transparens som värdeskapare. Jag tycker att fler måste testa detta och inte minst vi inom kommunikation och media.

Testa gratis i 30 dagar

  • Få saker gjorda med Gantt och Kanban
  • Få kontroll över dina åtaganden med en personlig att-göra-lista
  • Få slut på e-postkaoset och samla allt arbete och alla diskussioner på ett ställe

Letar du efter versionshanterad dokumenthantering eller avancerad projektkontroll och rapportering? Testa det och mycket annat i en gratis testperiod av Projectplace Enterprise.