ESC 2013 samlar alla deltagarna i Projectplace

"Projectplace visade sig uppfylla de behov vi har för att arbetet med Eurovision Song Contest Malmö 2013 ska flyta smidigt, och för att vi ska kunna bjuda på en fantastisk musikfest i Malmö i maj, säger Christel Tholse Willers"
Eurovision Song Contest Malmö 2013

Sångerskan Loreens ”Euphoria” vann Eurovision Song Contest 2012 i Baku, Azerbajdzjan. Hennes vinst resulterade i att jättefesten 2013 arrangeras i Malmö, Sverige i maj. Projectplace ser till att musikprojektet löper smidigt och att alla involverade får den information de behöver, när de behöver den oavsett var i världen de befinner sig.

Så snart Loreens vinst var ett faktum började projekthjulen att rulla för den 58e upplagan av musikfesten. Det är enormt mycket som ska organiseras och ordnas inför ett så stort evenemang som Eurovision Song Contest med 39 deltagande länder.

Gemensam projektyta avgörande

- Vi identifierade tidigt behovet av en gemensam plattform för kommunikation, kalendarium och delning av filer, säger Christel Tholse Willers, Head of Relations på Eurovision Song Contest Malmö 2013.

Eurovision Song Contest jämförde och utvärderade några olika alternativ innan valet föll på Projectplace.

Fördelarna för Eurovision Song Contest att använda Projectplace virtuella projektrum är många, bland annat undviker man flaskhalsar när all information finns samlad på ett och samma ställe och är tillgänglig för alla med behörighet i projektet.

Tavlorna används varje dag

För att det ska vara lätt att se vem som har hand om en viss uppgift och hur långt man har kommit med den uppgiften finns det interaktiva kanban-inspirerade tavlor i projekthanteringsverktyget. Eurovision Song Contest använder dem dagligen.

-Tavlorna är väldigt bra för att synliggöra var och ens dagliga arbete gentemot övriga medarbetare. Det gör att man kan se vem som varit ansvarig för vad, för att också veta till vem man ska vända sig för att få besked om arbetet, säger Christel Tholse Willers.