Concent - Stockholm Waterfront

 ”Projectplace har en briljant supportfunktion som de ska ha all heder av, öppen för både oss som administratörer och alla våra individuella projektmedlemmar! Det sköter de riktigt, riktigt snyggt.”
Johan Furugren, projektekonom och IT-ansvarig
Concent - Stockholm Waterfront

Tidsaspekten avgörande för framgångsrikt byggprojekt

Stockholm växer och utvecklas och ett av de riktigt stora byggprojekten var Stockholm Waterfront. En helt ny konferens-, hotell- och kontorsanläggning, mitt i city. Konferens-anläggningen ger idag plats för evenemang, med mötesrum, restauranger och uppemot 3 000 gäster i bankettsittning.

Hotellet inrymmer 13 hotellvåningar med mer än 400 rum, och kontorskomplexet med sina 15 våningar erbjuder ca 20 000 m² arbetsytor. Projektet har beskrivits som ”ett prestigeprojekt med internationell lyskraft”. Hela anläggningen stod klar för invigning och inflyttning 2010.

Tidsvinster A och O för lönsamheten

Concent ansvarar för projekteringsledningen av hotell- och kontorsdelarna, och totalt har omkring 300 personer från ett 30-tal olika företag deltagit aktivt i projektet. Johan Furugren, projektekonom och IT-ansvarig på Concent, berättar:

Johan Furugren– Ett större byggprojekt kan kosta byggherren 3-4 000 kronor i minuten, baserat på effektiv arbetstid. Då inser man snabbt vad tidsvinster betyder för projektets totala lönsamhet. Den tiden kan man bara tjäna in med en effektiv samordning av all kommunikation mellan projektledningen och olika aktörer, internt och externt. Det inkluderar ett stort antal konsulter som arkitekter, konstruktörer, kraft och el, VVS och andra specialistområden, samt med olika myndigheter. Och ju snabbare ett bygge blir klart, desto tidigare kan fastigheterna börja rendera intäkter, berättar Johan Furugren, projektekonom och IT-ansvarig.

» Läs hela kundberättelsen