Framgångshistorier

Projectplace är del av många framgångshistorier. Vill du bli ytterligare en? Testa gratis idag!

 

Carlsberg använde Projectplace molnbaserade projektverktyg till projektet ZOBRA - ett av Danmarks största automatiseringsprojekt - vilket resulterade i en helt ny programvara för att hantera 12,000 ventiler och pumpar. "Det överträffade alla förväntningar. Genom att använda Projectplace har vi sparat ett helt manår på projektet, " säger Kim Christensen, Senior Project Manager på Carlsberg.

Läs Carlsbergs kundberättelse
(In English)

RACE FOR THE BALTIC satte planen att rädda Östersjön i verket med hjälp av Projectplace.
– Projectplace har blivit min molnhjärna, säger Barbara Jackson, projektledare för RACE FOR THE BALTIC. Projectplace har hjälpt oss att spara tid och motverka onödig frustration.

Läs RACE FOR THE BALTICs kundberättelse

Alpina världscuper planeras direkt i skidbacken. ”En viktig del i mötes- och eventproducent-utbildningen är att använda ett verktyg som är modernt och där man kan ha kontroll på allt”, säger Christer Svensson, föreläsare på Campus Åre.

Läs Campus Åres kundberättelse

Fram till 2004 planerades världens största heavy metal-festival, Wacken Open Air, med hjälp av Excel. – Det var helt omöjligt, säger Jürgen Lochbrunner, scenchef i Wacken event team. Sedan dess har vårt kärnteam med 100 medlemmar världen över använt Projectplace för att planera alla delar av eventet – allt från fildelning till att boka möten och ha en gemensam kommunikationsplattform för att nå ett gemensamt mål.

Läs Wackens kundberättelse
(In English)


Rickard Bäcklin, vd för B2B-byrån Hilanders, tycker att fler kommunikationsbyråer borde arbeta mer transparent och möta sina uppdragsgivare i moderna relationer. Där alla projektdeltagare kommer åt samma uppgifter, samlat och uppdaterat. Och med en enkel knapptryckning bjuder in nya projektdeltagare.

Läs Hilanders kundberättelse

AEG Power Solutions hanterar alla sina IT-projekt med Projectplace och utnyttjar alla funktioner i systemet. Projectplace har gjort det möjligt för IT-teamen i de olika filialerna runt om i världen, som tidigare fungerade som spridda enheter, att bilda en enda global enhet.

Läs AEG Power Solutions kundberättelse
(In English)

Norska Kystverket använder Projectplace för att säkerställa effektivt samarbete och informationsdelning vid hantering av incidenter. Både interna och externa parter kan snabbt bjudas in och hållas informerade, och tack vare smartphones och iPads kan alla vara ständigt uppdaterade även när de är på språng.

Läs Kystverkets kundberättelse

Projectplace har de bästa möjligheterna för samarbete, men även en attraktiv prismodell, säger Patrick Flensburg, servicechef på Lomma kommun. Projectplace har hjälpt kommunen att skapa enhet bland alla projekt, förbättra samarbetet och sänka kostnaderna.

Läs Lomma kommuns kundberättelse


Med Karlstads kommun i spetsen samarbetar de 16 kommunerna i Värmlands län med att förbättra resurshanteringen och sänka kostnaderna. Projectplace bidrar till att länets gemensamma drift- och servicenämnd sparar in en veckas arbetstid per år.

Läs Karlstads kommun kundberättelse

När managementkonsult-bolaget PeakVantage hjälper sina kunder genom komplicerade uppköps- och förändringsprocesser är det sociala samarbetsverktyget i molnet, Projectplace, centralt för att de ska lyckas.

Läs PeakVantages kundberättelse

- Vi byggde anläggningen snabbare än vad som var sagt och notan slutade på 1,5 miljarder kronor, precis enligt budget. Jag är övertygad om att den delaktighet som projektdeltagarna kände var avgörande, säger Erik Skog som arbetade som fristående projektledare och konsult för bygget på E.ON Norrköpings Värmeverk.

Läs E.ONs kundberättelse

När många leverantörer och konsulter ska fungera tillsammans med de anställda som ett välsmort maskineri måste alla ha tillgång till samma information. Anders Ljungman, projektledare på E.ON, ser sedan några år Projectplace som ett närmast oumbärligt verktyg.

Läs E.ONs kundberättelse


I konsultbranschen kostar varje timme pengar och för kunderna är det viktigt att veta att varje timme används effektivt. Genom att både kunden och projekttemet på Mantacore har tillgång till den visuella tidslinjen ser alla vad som görs och vad som ska göras.

Läs Mantacores kundberättelse

För ABB är det livsviktigt att hantera störningar i IT-systemen så fort det bara går. ”Om ett viktigt IS/IT-system inte fungerar kan det innebära produktionsbortfall värda miljontals kronor” säger Mats Granström, IS Information Manager. ABB säkrar kommunikationen och krishanteringen för IT-störningar genom att förlägga sin krishantering till Projectplace.

Läs ABB's kundberättelse

”Projectplace har allt som behövs i projektväg. Enkel tillgång till rätt information och samtidigt vet man att bara de som är inbjudna har tillgång. Att arbetet kan drivas på distans är ett extra plus” säger Caisa Björndal, Affärsutvecklare, JES AB

Läs JES kundberättelse

Sångerskan Loreens ”Euphoria” vann Eurovision Song Contest 2012 i Baku, Azerbajdzjan. Hennes vinst resulterade i att jättefesten 2013 arrangeras i Malmö, Sverige i maj. Projectplace ser till att musikprojektet löper smidigt och att alla involverade får den information de behöver, när de behöver den oavsett var i världen de befinner sig.

Läs ESC 2013 kundberättelse


Projectplaces snabbhet, användarvänlighet och öppenhet var stora fördelar när BskyB lyckades med ett viktigt projekt. Tack vare Projectplace fick BSkyB inte bara mer kontroll över versionshanteringen, det hjälpte dem dessutom att hantera förändringarna i sina lokaler.

Läs BSkyB's kundberättelse
(In English)

Oxfam Novib arbetar med en mängd kommunikationsprojekt gällande t ex direktmarknadsföringskampanjer eller broschyrsproduktion. Att sätta igång och driva alla dessa projekt kräver noggrann planering. Sedan de började använda Projectplace har samarbetet förbättrats avsevärt.

Läs Oxfam Novibs kundberättelse
(In English)

"För oss har Projectplace varit oerhört värdefullt för att nå framgång i vårt arbete. Projectplace är lätt att förstå och lätt att använda med många bra funktioner, exempelvis det inbyggda konversationsverktyget som vi flitigt använder" förklarar Sven Jönsson, Projektchef, Dannemora.

Läs Dannemoras kundberättelse

Tony på Instab/Beställar-kompetens håller projekt- och projekteringsmöten med Projectplace och projektstrukturen online, vilket effektiviserar det administrativa arbetet. Den mest betydande ekonomiska vinsten kommer av att samtliga projektdeltagare alltid har tillgång till den senaste informationen.

Läs Instab/Beställarkompetens kundberättelse


– Det är enligt mig det mest fullständiga verktyget när det gäller funktioner, och dessutom är det mer lättanvänt än andra motsvarande system, säger Freddy Tengberg vice projektchef för Göteborg Energis projekt GoBiGas.

Läs Göteborg Energis kundberättelse

"Vi använder Projectplace dagligen för samarbete, informationsdelning och planering av vår projektverksamhet. Projectplace ger oss möjlighet att lagra all projektinformation på ett ställe så att den lätt kan nås och uppdateras av alla projektdeltagare." Dr Boris Krassi, projektkoordinator för ManuVAR, VTT Research.

Läs VTT Researchs kundberättelse
(In English)

"Med hjälp av Projectplace har vi inte bara kunnat lösa våra problem, våra projekt har också blivit stabilare eftersom vi har kunnat samarbeta på ett produktivt sätt för att uppnå varje organisations specifika mål inom en snäv tidsram." Nadine Fry, Programme Manager, NHS North West Mental Health Collaboration.

Läs NHS North West Mental Health Collaborations kundberättelse
(In English)

Med hjälp av Projectplace, har Sandvik skapat ett gemensamt forum på internet där alla interna och externa intressenter kan samordna och dela viktiga dokument på ett säkert sätt.

Läs Sandviks kundberättelse
(In English)


SJ har använt Projectplace sedan 2009 och har hela tiden varit nöjda med verktyget, men har även upplevt att de skulle kunna bli mer effektiva. Genom att be Projectplace att se över processen och strukturen fick man hjälp att utnyttja verktyget så att det bättre stöttar just SJ:s behov.

Läs SJs kundberättelse

Projectplace har underlättat kommunikationen både inom projektet och med övriga Bonnierkoncernen. I och med att verktyget är enkelt att lära sig och att använda, har det använts flitigt. Man har därmed hittat ett kostnadseffektivt sätt att driva projekt framåt på Bonnier Solutions.

Läs Bonnier Solutions kundberättelse

”Projectplace tillsammans med vår projektmodell ger en rad fördelar. Du har fokus på målet hela vägen från start till mål. Du kan upptäcka eventuella avvikelser medan det fortfarande går att göra något åt dem. Du har tillgång till korrekta fakta och därmed möjlighet att fatta rationella beslut" säger Tomas Johansson Haavik, arbetsledare för Tillväxtverkets projektkontor.

Läs Tillväxtverkets kundberättelse

I Projectplace finns funktioner som tidsplaner, uppföljningar och kostnader, versionshantering och en modul för nätmöten – funktioner som används flitigt på Colorama, bl.a. vid implementeringen av ett gemensamt affärs- och kassasystem.

Läs Coloramas kundberättelse


En oberoende fallstudie visar att Cambio Healthcare Systems AB, en av Sveriges största leverantörer av administrativa system för vården, genom att använda Projectplace sparar de 4,5 gånger sin totalkostnad för tjänsten.

Läs Cambio ROIs kundberättelse

Egedal kommun i Danmark började använda Projectplace våren 2011 och har främst använt systemets möjligheter att skapa en effektivare versions- och uppdragshantering samt uppföljning mellan de tre olika geografiska avdelningarna inom kommunen.

Läs Egedal kommuns kundberättelse
(In English)

Veritech har ett Enterprise-konto hos Projectplace och har använt projektledningsverktyget sedan 2003. – Jag använder Projectplace till allt, säger han. Alla projekt jag arbetar med driver jag med Projectplace. Det är ett oerhört funktionellt projektledningsverktyg och jag har märkt att användarvänligheten bara blivit bättre med åren.

Läs Veritechs kundberättelse
(In English)

Neumann Bygg AS började använda Projectplace i november 2008 och det har visat sig vara ett mycket användbart och kostnadseffektivt verktyg för alla deras IKT-projekt. För tillfället arbetar de med 19 projekt i Projectplace och IT-ansvarig har full kontroll över allihop.

Läs Neumann Byggs kundberättelse
(In English)


Med Projectplace har EB Kontakt full kontroll på sina omfattande fibernätsprojekt. Företaget har använt Projectplace i snart ett år och kan omöjligt se hur de skulle klara sig utan det nu. – Projectplace är helt rätt för våra projekt, med många inblandade parter och snabba förändringar i planeringen, säger Cato Hilsen på EB Kontakt.

Läs EB:s kundberättelse
(In English)

Bybanen AS i norska Bergen ägs av Hordaland fylkeskommun och ansvarar för förvaltning, drift och underhåll av Bybanens infrastruktur och rullande materiel. Bybanen Utbygging är Hordaland fylkeskommuns avdelning med ansvar för projektering och utbyggnad av Bybanen.

Läs Bybanens kundberättelse
(In English)Projectplace är för oss ett enhetligt sätt att arbeta tillsammans. – Vi behöver en virtuell arbetsplats där vi tillsammans kan ta fram offerter. Det får vi med Projectplace, säger Tjip Douwstra, avdelningschef på Visser & Smit Hanab.

Läs Visser & Smit Hanabs kundberättelse
(In English)

– Sedan vi började använda Projectplace som vårt nya arbetssätt fungerar dokumenthanteringen smidigare och enklare, vilket gör att vi kan dela information med våra partners snabbare och mer effektivt, säger Erik van Nistelrooij, Team leader Configuration & Document Management, Stork SP Aerospace.

Läs Storks kundberättelse
(In English)


En virtuell arbetsmiljö där projektledare kan samarbeta i ett projekt med externa partners är ett måste för KPN. Ju större gruppen är, desto hårdare är kraven på kommunikationsmöjligheterna. Projectplace lever i högsta grad upp till de kraven.

Läs KPN:s kundberättelse
(In English)

Inköpschefen på PD GeoPost Deutschland GmbH anser att Projectplace på det hela taget har varit värt investeringen. "Inte minst på grund av dess öppenhet har det blivit färre missförstånd och därmed färre förseningar, vilket är en konkret fördel."

Läs DPD GeoPosts kundberättelse
(In English)

Vendemore är ett snabbväxande företag inom marknadskommunikation. De valde Projectplace eftersom de insåg att tjänsten kunde effektivisera det egna arbetet och även avsevärt förenkla samarbetet med kunderna.

Läs Vendemores kundberättelse

Att på bara tre månader etablera nya gemensamma strukturer i ett miljardföretag är en stor och krävande utmaning. I samband med att apoteksmarknaden avreglerades blev Projectplace ett viktigt verktyg för att bygga och utveckla strukturer inom Vårdapoteket.

Läs Vårdapotekets kundberättelse


Västerås stad driver mängder av byggprojekt samtidigt och måste få ut information både till projektmedlemmar och externa entreprenörer. De började använda Projectplace för att enkelt få ut, dela och granska handlingar. Projektet har varit så lyckat att man nu tar satsningen ännu ett steg.

Läs Västerås stads kundberättelse

Concent har använt Projectplace sedan 2003, för närvarande i 35-40 aktiva byggprojekt. Johan Furugren uppskattar inte bara den tekniska funktionaliteten utan även den personliga uppbackning som erbjuds.

Läs Concents kundberättelse

Förmågan att hålla många bollar i luften är extra värdefull om du arbetar på Värmeforsk, där tre personer driver närmare hundra externa forsknings- och utvecklingsprojekt samtidigt. De använder Projectplace för planering, uppföljning och dokumenthantering i en verksamhet där det är viktigt att få en bra överblick.

Läs Värmeforsks kundberättelse

När det internationella verkstadsföretaget Haldex skulle delas upp i tre separata bolag krävdes ett projektverktyg som gjorde 100-miljonersprojektet överskådligt och transparent. Valet föll på Projectplace, som hjälpte Haldex att slutföra arbetet utan att kompromissa med vare sig säkerhet eller sekretess.

Läs Haldex kundberättelse


För PRIMÄR fastighetsförvaltning kan fel i dokument, ritningar och anslutningsscheman medföra stora konsekvenser, både i tid, pengar och för kundrelationer. Med Projectplace molnbaserade projektverktyg säkerställer PRIMÄR att uppdrag blir korrekt utförda och säkrar relationen med kunderna.

Läs Primärs kundberättelse

IT-konsultbolaget Egloo levererar affärskritisk IT. Kundernas krav är högt ställda, eftersom all tid som IT-systemet ligger nere är död tid. Som konsultfirma krävs att Egloos projekt fungerar smärtfritt och att alla misstag upptäcks på ett tidigt stadium, så att överraskningarna blir få när projektet slutförs. Till sin hjälp har de tagit Projectplace.

Läs Egloos kundberättelse

Ett projekt. 13 länder. 40 personer. På uppdrag av EU-kommissionen leder Arbetsmiljöforum Gender-CoP och samordningsansvaret ligger hos projektledaren Bengt Nilsson. Hans hjälpmedel: Projectplace.

Läs Arbetsmiljöforums kundberättelse

SAS Institute har använt Projectplace sedan 2002 för både interna och externa projekt. Externa projekt är ofta inriktade på implementeringar eller uppgraderingar av SAS-programvara och involverar ofta konsulter från en av SAS Institutes samarbetspartner.

Läs SAS Institutes kundberättelse
(In English)


IMI saknar en gemensam IT-infrastruktur för alla sina dotterbolag. I takt med att koncernens Supply Chain-verksamhet blev mer och mer involverad i projekt som omfattade flera olika avdelningar blev det allt svårare att äga och dela viktiga dokument.

Läs IMIs kundberättelse
(In English)

Volker Wessels är en stor europeisk byggkoncern som är inblandad i ett stort antal projekt. Projektgrupperna är utspridda över ett antal olika platser, så det kan bli problematiskt att dela dokument, särskilt när det handlar om många stora filer.

Läs Volker Wessels kundberättelse
(In English)

År 2009 sparade Zurich nästan 400 000 euro genom att använda videokonferenser i kombination med onlinemötesfunktionen i Projectplace istället för att träffas fysiskt.

Läs Zurichs kundberättelse

Vodafone behövde ett virtuellt kontor som skulle vara tillgängligt för alla medlemmar i projektgruppen och där alla dokument som behövdes kunde hittas omedelbart.

Läs Vodafones kundberättelse
(In English)


Stiftelsen West Hertfordshire Hospitals NHS Trust valde Projectplace som sitt huvudsakliga webbaserade projektledningssystem för att genomföra omfattande nya privatfinansierade hälsoprojekt och hantera stiftelsens mer rutinmässiga större projektportföljer.

Läs West Hertfordshire Hospitals NHS Trusts kundberättelse
(In English)

Det norska industriföretaget J.S. Cock levererar viktiga komponenter till offshore- och landbaserad industri över hela världen. Överblick, kontroll och transparens är enormt viktigt för att undvika förseningar och de kostnader som det innebär för kunderna.

Läs J.S. Cocks kundberättelse
(In English)

PMI UK behövde ge sina volontärer tillgång till dokument som har skapats av ett stort antal personer vid olika tidpunkter och på olika platser, och möjligheten att samarbeta kring dem.

Läs PMI UKs kundberättelse
(In English)

"Den webbaserade tjänst som Projectplace tillhandahåller hjälpte oss enormt när vi skulle införa EASIS: Den är enkel att använda och helt självförklarande", säger Dr Vera Lauer, Manager E/E Concepts & Technologies, Daimler AG.

Läs Daimlers kundberättelse
(In English)


Cancer Research UK behövde ett webbaserat samarbetsverktyg som krävde minimala underhållskostnader. Det behövde också vara tillgängligt för människor med olika bakgrund, som kunde dra nytta av öppenheten i Projectplace.

Läs Cancer Research UKs kundberättelse
(In English)

Fler projekt och en stor omorganisation fick Riksarkivet att välja Projectplace: - Projectplace är en intern succé! Vi har idag en organisation som är processtyrd och med hjälp av Projectplace kan vi arbeta mer effektivt.

Läs Riksarkivets kundberättelse

Fler kunder